Miten tienaa rahaa netissä?

tienaa rahaa netissä

Oletko miettinyt, että miten voit tienata rahaa netin avulla, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa tai oletko kiinnostunut täysin passiivisesta tulosta? Olet löytänyt oikeaan paikkaan. Minä opetan sinulle, miten sinäkin voit tienaa rahaa netissä – oikeasti.

Kiinnostus, miten netistä voi hankkia lisätuloja on kasvanut viime vuosina valtavasti. Tähän varmasti on syynä, kun moni on joutunut siirtymään kotiin tekemään etätöitä ja moni haluaa siirtyä tekemään etätöitä. Jos olet työttömänä, kotivanhempana tai oli sitten, mikä syy tahansa, niin sinullekin löytyy keino ansaita lisätienestejä kotoa käsin netin avulla.

Olen itse kokeillut kaiken maailman keinot tienaamiseen internetin välityksellä, aloittaen jo 15 vuotiaana katselemalla mainoksia ja tienaamalla taskurahaa. Nykyisin teen 100-200e päivässä + kyselyt, joihin vastailen ja jotka lunastan erilaisia lahjakortteina Foodorasta – leffalippuihin.

Unohtamatta, että suurin osa täysin passiivista pääosin Affiliate-markkinoinnin avulla ja kryptovaluutoilla. Tämän 15 vuoden aikana olen oppinut tunnistamaan huijaukset ja tiedän, mitkä ovat oikeasti kannattavia keinoja. On tärkeää tietää, mitä tekee ja, mitä palveluita kannattaa käyttää, koska kukaan tuskin ei halua tehdä työtä turhaan, joutua huijatuksi ja olla näkemättä tienestejä.

Totuus on, että miljonääriksi ei tule klikkailemalla mainoksia tai vastaamalla kyselyihin, mutta mukavaa taskurahaa ja lahjakortteja tienaa. Jos joku jossain väittää, että mainosten klikkailulla voisi rikastua, hän valehtelee, koska kukaan ei maksa muutamasta klikistä satoja euroja. Jos klikkailemalla voisi rikastua, olisin miljonääri ja niin varmasti moni muukin. Pelkkiin kyselyihin vastaamisella voi tienata jopa 20 euroa päivässä.

Tästä artikkelista löydät neuvoja ja oikeasti toimivia tapoja, miten sinäkin voit tehdä ansaita helposti rahaa. Kaikki eri palveluihin vievät linkit, joita suosittelen olen itse todennut toimiviksi ja käytän niitä aktiivisesti.

Haluatko oppia miten voit tienaa rahaa netissä?

Kukapa ei haluaisi tienata lisää rahaa ja eritoten, miten sitä voi tienata internetin kautta. No ei ehkä ihan kaikki, mutta varmasti suurin osa ihmisistä. Onneksi meillä on internet, jonka avulla tämäkin on mahdollista. Rahan tekeminen netissä saattaa kuulostaa kaukaiselta haaveelta tai mahdottomalta tehtävältä, mutta sitä se ei ole. Itsensä täysin elättäminen netissä tehdyillä rahoilla vie oman aikansa, mutta sekään ei ole mahdotonta. Satoihin euroihin kuukaudessa on onneksi helppo päästä kiinni.

Tästä kirjoituksesta löydät oikeasti toimivia linkkejä ja vinkkejä palveluihin, joiden avulla sinäkin voit oppia tienaamaan vähän ylimääräistä.

Paljonko voit tienaa rahaa netissä?

Se riippuu todella paljon siitä, mitä teet ja paljonko olet valmis panostamaan siihen. Summat voivat olla sentistä tuhansiin euroihin päivässä, tähän voisi oikeastaan sanoa, että vain taivas on rajana. Esimerkiksi affiliate-markkinoinnilla voit tienaa rahaa käyttämällä 1-2 tuntia viikossa parin kuukauden ajan, tällä määrällä voit luoda täysin passiivisen tulonlähteen, joka tuottaa satoja euroja kuukaudessa.

Keinoja tehdä netissä rahaa on todella paljon ja niistä löytyy varmasti sinullekin joku tai montakin eri keinoa, riippuen tavoitteistasi. Pieniä summia on helppo tehdä ja aluksi tavoitteet kannattaa pitää realistisina, esim. 20 euroa päivässä on todella hyvä alkutavoite. Se tekee jo 600 euroa ylimääräistä rahaa kuukaudessa ja 7200 euroa vuodessa.

Se saattaa joillekin kuulostaa pieneltä summalta, mutta sen voi tehdä pienellä vaivalla monin eri tavoin.

Tienaa rahaa netissä lyhyesti

 1. Vastaa kyselyihin
 2. Testaa sovelluksia ja nettisivuja
 3. Tee oma blogi
 4. Kryptovaluutoilla
 5. Affiliate-markkinoinnilla
 6. Arvonnoilla
 7. Myy osaamistasi
 8. Myy valokuvia

Miten voit tienaa rahaa netissä – oikeasti?

1. Vastaa kyselyihin

Vastaamalla kyselyihin ja kertomalla mielipiteesi, on kaikista helpoin keino tienaa rahaa netissä, tienata lahjakortteja, palkintoja ja osallistua arvontoihin. Kyselyihin vastaaminen ei ole se nopein keino, mutta sitäkin helpompaa. Kyselyillä on myös mahdollisuus tienata rahaa oikeasti hyvin, jos sinulta löytyy motivaatiota ja tahtoa liittyä moneen eri palveluun jakamaan mielipiteesi.

Yleensä kyselyissä näytetään esim. mainoksia ja sinulta halutaan mielipide mainoksesta tai vaikka mielipide uuden karkkipussin ulkoasusta. Näihin vastaaminen on välillä yllättävänkin mukavaa ja rentoa puuhaa.

Suosittelen ehdottomasti avoimuutta ja vastaamaan näihin ajatuksella, koska palvelut osaavat hyvin tunnistaa, niin sanotut feikkivastaukset ja näin jää rahat ja lahjakortit tienaamatta.

Tästä alapuolelta löydät palveluita, joissa voit kokeilla rahan tienaamista, lahjakortteja ja palkintoja antamalla mielipiteesi. Käytän itse näitä kaikkia ja ne on sellaisia, jotka olen itse todennut luotettaviksi sekä toimiviksi palveluiksi. Katso kaikki tämän hetken parhaat maksetut kyselyt.

tienaa rahaa netissä vastaamalla kyselyihin mielipidemaailma.fi
 • Palkkio: 0.30 -5 per kysely
 • Maksutavat: Rahana tai lahjakortteina mm. CDON, Zalando, Stadium, App Store, iTunes
 • Miniminosto: 5
 • Ikäraja: 18 vuotta
tienaa rahaa netissä vastaamalla kyselyihin kuluttajapaneeli.fi
 • Palkkio: 0.20 – 4 per kysely
 • Maksutavat: Rahana tai lahjakortteina mm. Zalando, Stadium, Iittala, Tokmanni
 • Miniminosto: 10
 • Ikäraja: 15 vuotta
tienaa rahaa netissä vastaamalla kyselyihin monosurveys
 • Palkkio: 0.40 – 4 per kysely
 • Maksutavat: Rahana Paypal-tilille, GoGift ja R-kioski -lahjakortti
 • Miniminosto: 5
 • Ikäraja: 16 vuotta

2. Testaa sovelluksia ja nettisivuja

Kiinnostaisiko sinua tienaa rahaa netissä testailemalla sovelluksia, nettisivuja tai ihan vain arvostelemalla sovelluksia? Jos vastasit kyllä, niin hyvä, sinulle löytyy hommia, joissa voi tienata rahaa yhdellä testauksella jopa 50 eurosta – 100 euroon.

Yleensä tehtävänantoina toimii esim. mobiilisovellusten, pelien ja nettisivujen testailua sekä ohjelmointivirheiden löytäminen. Moni näistä palveluista maksaa jokaisesta virheestä, jonka löydät, joten tässä voi tienata hyvin rahaa ja mikäs sen parempaa, voit työskennellä kotona tai, missä ikinä tahansa.

Ohjelmointivirheen etsiminen voi kuulostaa pelottavalta, mutta se voi tarkoittaa ihan vain, että pelissä on jotain rikki tai nettisivut näkyvät sinulle omituisesti. Jos tämäkään ei vielä houkuta, niin palveluissa maksetaan myös ihan vain siitä, että arvostelet sovelluksen. Yksi tehtävänanto, mistä maksetaan on myös, että sinua pyydetään navigoimaan sivustolla ja etsimään joku tieto. Tästä prosessista annat palautetta, että toimiko sivut ja oliko kyseinen tieto vaikea löytää.

Kuka tahansa voi ryhtyä testailemaan, kunhan edes vähän löytyy mielenkiintoa ja osaamista surffailla nettisivuilla ja painella nappeja mobiilisovelluksissa.

Tässä paikkoja, joita voit testata ja tienaa rahaa testaajana.

3. Tee oma blogi

Kyllä, blogilla voi ihan oikeasti tienaa rahaa netissä ja jopa täysin elättää itsensä. Olet varmasti joskus kuullut, miten nykyisin moni on lopettanut työnsä ja elelee täysin blogin tuottamilla rahoilla. Tämä on täysin mahdollista ja sinäkin pystyt siihen. Blogillakaan ei valitettavasti pääse miljonääriksi kuukaudessa, mutta esim. satojen eurojen lisätienesteihin pääsee helposti. Ajalla ja kärsivällisyydellä, mikään ei estä sinua nostamasta tätä tienestiä tuhansiin euroihin.

Täytyy siis muistaa, että satojen eurojen lisätienestit on nurkan takana, mutta tuhansien eurojen tulot vaativat jo sitten enemmän työtä. Blogin pitämisessä on parasta, että se vaatii aluksi pienen työn, mutta kun saat sen toimimaan, niin tienaat rahaa tekemättä yhtään mitään.

Mitä enemmän kävijöitä ja lukijoita blogillesi saat, sitä enemmän sinulla on mahdollisuus tienata rahaa. Nykyisin blogin aloittaminen on todella helppoa ja siihen pystyy kuka vaan, mitään koodaustaitoja ei vaadita. Tähänkään blogikirjoitukseen tai sivuun en ole itse kirjoittanut riviäkään koodia. Ainut, mitä sinulta tarvitaan on kiinnostus, mielenkiinto tai intohimo aihettasi kohtaan, oli se sitten kirjoituksia omasta elämästäsi tai urheilusta.

Blogilla voi tehdä rahaa monin eri tavoin. Yksi vaihtoehto on lisätä sinne mainoksia esim. Google Adsense, joka on Googlen palvelukanava mainostajille ja julkaisijoille. Mainoksilla tienaat aina joitain senttejä jokaisesta klikkauksesta.

Parhaimmat tulot on mahdollista ansaita affiliate-linkeillä, joilla itsekin tienaan kaikista eniten, tuhansia euroja kuukaudessa. Kaupalliset linkit toimivat niin, että liität linkin blogikirjoitukseen, joka ohjaa johonkin verkkokauppaan. Kun lukija menee tästä linkistä katsomaan suosittelemaasi tuotetta ja ostaa sen, saat tästä kaupasta tietyn osuuden, joka on yleensä 2-15%. Tätä kutsutaan affiliate-markkinoinniksi tai kumppanuusmainonnaksi. Lue lisää alapuolelta.

4. Kryptovaluutoilla

tienaa rahaa netissä kryptovaluutoilla

Kryptovaluuttakauppa saattaa kuulostaa pelottavan monimutkaiselta ja luotaantyöntävältä, mutta sitä se ei oikeasti ole. Jos sinua ei yhtään kiinnosta tutustua, niin saat lunastettua 20 euroa liittymällä tästä linkistä Coinbaseen. Se on todella tunnettu, luotettava ja helppo kaupankäyntialusta kryptojen ostamiseen. Lunastaaksesi 20 euroa, sinun täytyy tehdä käyttäjä palveluun ja suorittaa muutama nopea tehtävä ”Learn and Earn” osiossa. Tässä osiossa suoritetaan lyhyitä kyselyitä, joista opit tietoa kryptovaluutoista ja miten ne toimivat. Tällä rahalla voit riskittömästi ostaa haluamaasi kryptovaluuttaa tai kotiuttaa raha omalle tilille.

Kryptovaluuttakauppa on hauska harrastus, jonka maailmaan uppoutuu helposti. Coinbasesta löytyy lukuisa määrä eri kryptovaluuttoja ja pienen googlailun jälkeen löydät pikaisesti kolikon, johon haluat sijoittaa. Alkuun pääset riskittömästi kokeilemaan kryptovaluuttakauppoja tuolla ilmaisella 20 eurolla, helposti alkuun pääsee myös tallettamalla aluksi vaikka vain 10 euroa.

Itse aloitin harrastusmielessä tuolla ilmaisella rahalla ja pienellä talletuksella, nyt olen tienannut jo tuhansia euroja. Suosittelen ostamaan edullisimpia ja uusimpia kryptovaluuttoja. Tarvitset vain pienen ripauksen tuuria ja voit tehdä isonkin summan rahaa lyhyessä ajassa.

Kryptovaluutan ostaminen on yksinkertaista.

 1. Liity palveluun ja siirrä omalta pankkitililtä sinne haluamasi summa, esim. 10 euroa.
 2. Osta haluamaasi kryptovaluuttaa esim. Bitcoin, Ethereum. Muita kryptovaluuttoja, joita pidetään tällä hetkellä hyvinä sijoituskohteina on esim. Polkadot, Chainlink ja Cardano.
 3. Seuraile sivusilmällä kursseja ja myy kolikot oikeaksi rahaksi, jos niiden arvo nousee.
 4. Sijoita rahat uudelleen tai kotiuta.

Liity Coinbaseen ja lunasta ilmainen 20 euroa täältä.

nextory alennuskoodi
 • Maksat vasta kun ilmainen kokeilujaksosi päättyy
 • Peruuta milloin vain
 • Ei sitovaa määräaikaa

Lue ja opi kryptovaluutoista 14 päivän ilmaisella kokeilulla

Nextory tarjoaa suuren valikoiman ääni- ja e-kirjoja, ja kiinteällä kuukausimaksulla voit lukea ja kuunnella niin paljon kirjoja kuin haluat. Löydät Nextorysta satoja tuhansia kirjoja, esim. kryptovaluuttoihin opetusmateriaalia.

Katso kaikki tämänhetkiset alennuskoodit täältä.

5. Affiliate-markkinoinnilla

Affiliate-markkinointi eli kumppanuusmainonta toimii lyhyesti niin, että mainostat tai suosittelet verkkokauppaa tai verkkokaupan tiettyä tuotetta esim. puhelinta ja tienaat komission, jos linkistäsi mennyt lukija ostaa tuotteen. Verkkokaupat maksavat erisuuruisia komissioita, joka on yleensä prosenttiosuus tuotteen hinnasta. Esimerkkinä, jos blogisi lukija käy ostamassa linkkisi kautta 800 euroa maksavan puhelimen ja saat tästä 10%, niin se tekee 80 euroa. Ei ole mitään rajaa, että monestako kävijästä maksetaan, vaan saat osuutesi jokaisesta ostosta, eli isoilla kävijämäärillä blogissa voit tienata isoja summia.

Jotkin mainosohjelmat maksavat myös pelkistä klikkauksista 10-20 senttiin, eli sinun ei välttämättä tarvitse edes saada ohjattua lukijaa tai seuraajaa ostamaan tuotetta, vaan pelkkä klikkaus riittää. Jos sinulla maksetaan esim. 18 senttiä yhdestä klikkauksesta ja näitä kertyy päivässä sata niin se tekee jo yli 500 euroa kuukaudessa.

Näitä affiliate-linkkejä voi käyttää missä tahansa mediassa esim. blogi, instagram, facebook, nettisivut, youtube tai mikä tahansa netissä oleva palvelu, jossa sinulla on seuraajia.

Affiliate-kumppanuus saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole ja kuka tahansa pääsee siihen liittymään, vaikka 1 lukijalla tai seuraajalla, eli et tarvitse 10 000 seuraajaa liittyäksesi affiliate-verkostoon. Kuka tahansa voi liittyä, koska sinulle maksetaan vain ohjaamistasi myynneistä tai klikeistä. Affiliate-markkinointi on siis riskitön ja loistava keino tehdä netissä rahaa isojakin summia.

Lue laajempi artikkeli affiliate-markkinoinnista.

6. Arvonnoilla

Kokeile onneasi ja tienaa rahaa netissä sekä erilaisia palkintoja osallistumalla arvontoihin. Voi kuulostaa erikoiselta, mutta osallistuminen on täysin ilmaista ja osallistumalla moneen eri arvontaan, jotka eivät ole huijauksia, kasvatat voittomahdollisuuksia.

Arvontoihin osallistuminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa, täytät vain tietosi ja olet mukana. Voit voittaa puhelimia, televisioita, lahjakortteja, esim. 1000 euron Gigantin lahjakortti. Monista arvonnoista voi voittaa myös ihan riihikuivaa käteistä.

Voitin viime kesänä 2021 iPhone 12 -puhelimen. Lisäyksenä, suosittelen tekemään sähköpostin ihan vain näitä arvontoja varten, koska monesti ne tuppaavat lähettelemään erilaisia tarjouksia ja mainoksia.

Listaan alle arvontoja, joihin itse osallistun aktiivisesti ja jotka ovat aitoja arvontoja, joista voi oikeasti voittaa. Löydät lisää arvontoja ja kilpailuja täältä.

tienaa rahaa netissä arvonnoilla kilpailu.fi
 • Palkinnot: Rahaa ja 1000 lahjakortteja, puhelimia ja paljon muuta.

Kilpailu.fi on 100% suomalainen kilpailu- ja arvontasivusto, joka jakaa huikeita lahjakortteja ja palkintoja. Osallistuminen on aina ilmaista, etkä sitoudu mihinkään.

eGentic FI

 • Palkinnot: Rahaa, 1000 lahjakortteja ja monen tuhannen euron arvoisia tuotteita.

Jännitävä arvonta- ja kilpailusivusto. Sivusto on todella suosittu ja se järjestää tällä hetkellä kilpailuja jopa 30 eri maassa.

Kurkkaa kaikki tämänhetkiset arvonnat.

7. Myy osaamistasi

Löytyykö sinulta jokin tietotekninen- tai joku muu taito tai vain tiedät paljon jostakin aiheesta. Voit helposti myydä osaamistasi ja tienaa rahaa netissä. Oman osaamisen myyminen netissä on yksi parhaista keinoista tienaa netissä rahaa.

Myy osaamistasi yhdessä tunnetuimmista freelancer-alustalla, Fiverr-palvelussa. Siellä voi oikeasti myydä melkein mitä tahansa, oli se sitten tekemääsi musiikkia, taidetta, animaatioita, tekstin kääntämistä, video-editointia, peleihin liittyviä auttamisia, nettisivuja, laulamista sekä todella paljon muuta. Voisi sanoa, että melkein mielikuvitus on vain rajana kyseisessä palvelussa. Mainio tapa tienata rahaa osaamistasi ja taitojasi vastaan.

8. Myy valokuvia

Yksi loistava ja helppo keino tienaa rahaa netissä, on myydä sinun ottamia valokuvia. Netistä löytyy lukuisa määrä, niin sanottuja kuvapankkeja, joihin voi myydä kuvia. Kyllä usko pois, valokuville on kysyntää. Yksi hyvä esimerkki on oma tilanteeni, kun kirjoitin blogiini airfryereistä. Minun oli pakko ostaa kuvapankista kuva airfryeristä, koska en löytänyt mistään kuvaa, jota oisin saanut ilmaiseksi käyttää postauksessani.

Palvelut eivät suoraan osta kuvaasi, vaan maksaa komission, jokaisesta ostetusta tai ladatusta kuvastasi.

Valokuvissa liikkuu isot rahat, yksi suosituimmista kuvapankeista Shutterstock on maksanut valokuvista 15 vuoden aikana yli miljardi dollaria.

Moniin näistä palveluista voi kuvien lisäksi myydä videoita, kuvituksia ja vektorikuvia.

Jos kiinnostuit, suosittelen kurkkaamaan ainakin nämä kuvapankit: Shutterstock, Gettyimages, Adobe Stock, Alamy ja Dreamstime.

Miksi sinun kannattaa kokeilla tienaa rahaa netissä näillä neuvoilla?

 • Voit tehdä töitä missä tahansa
 • Saat olla oma pomosi
 • Mahdollisuus tehdä netissä rahaa rajoittamaton määrä, vain taivas on rajana
 • Enemmän vapaa-aikaa ja voit tehdä asioita, joista oikeasti pidät
 • Monet keinot on helppoja
 • Voit aloittaa koska tahansa
 • Voit tienaa netissä rahaa, vaikka pelkissä alusvaatteissasi